Jakobsen i stor ledning efter första åket

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre raka uråkningar gick Kristoffer Jakobsen på knock i det första åket i österrikiska Schladming.

Inför det andra åket leder han med 58 hundradelar före italienaren Giuliano Razzoli.

– Han gör det fullständigt galant hela vägen ner, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Kristoffer Jakobsen inledde säsongen med två raka pallplatser och en delad ledning i slalomcupen, men den senaste månaden har det gått utför. Han vann visserligen en inbjudningstävling i Crans Montana i början av januari men i världscupen har det blivit tre raka uråkningar.

Någon osäkerhet gick emellertid inte att skönja under hans förstaåk i österrikiska Schladming i afton.

– Här ser vi koncentrationen, han har full koll på varje käpp som han kommer till, här ser vi inte ens en tendens till att han skulle vara för nära, det är nästan så man får känslan av att han kollar ner på varenda käpp för att få den här extra decimetern till godo och inte komma för nära och han gör det fullständigt galant hela vägen ner, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

I mål var Jakobsen hela 67 hundradelar före fransmannen Noel Clement, som dock fick se sig passerad av italienaren Giulioano Razzoli som ligger på en andraplats, 58 hundradelar efter Jakobsen, inför det avslutande åket. Clement delar tredjeplatsen med norrmannen Lucas Bråthen.

– Det är en fantastiskt skön känsla att Jakobsen är med här, men han måste få ner det här andra åket också, så han får ha den här startpositionen klar inför OS, för det här är sista tävlingen och han ligger på en 15:e-plats, en uråkning kan innebära att han åker åt fel håll i totalställningen, men nu siktar vi åt det andra hållet i stället, säger Hellman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.