Lisa Hörnblad tog världscuppoäng för andra dagen på raken. Foto: Mario Buehner / BILDBYRÅN

Lisa Hörnblad plockade nya världscuppoäng: ”Hon knöt näven”

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Hörnblads formkurva fortsätter att stiga. I dag blev svenskan 23:a i Altenmarkt-Zauchensees super-G och tog världscuppoäng för andra dagen i rad.

I går blev svenskan 30:e i störtloppet i samma backe och fick med sig en poäng, den första sedan i december 2021. I dag rasslade det in åtta nya världscuppoäng på kontot efter 23:e-platsen från startnummer 54 i banan som höll bra.

Svenskan jublade i målfållan efter åket där hon åkte riktigt snabbt den fjärde och sista sektorn, var snabbare än segraren Lara Gut-Beharmi, som fjärde åkare. Var 38:e vid tredje mellantiden.

Wiberg: ”Hon knöt näven”

– Lisa hade en liten miss men hon ville och satsade. Hon knöt näven med att ta poäng två tävlingar på raken, säger experten Pernilla Wiberg.

27-åringens personrekord är en elfteplats i Garmisch-Partenkirchens störtlopp för fem år sedan.

Den schweiziska veteranen Lara Gut-Behrami tog sin 40:e världscupseger (20:e i super-G) i sin 356:e start i världscupen.

Gut Behrami är sjunde kvinna att nå 40 världscupsegrar och skuggar sexa Anja Pärson som nådde 42.

”Attackerade från start till mål”

– Jag attackerade från start till mål och det var en skön känsla att hitta den skidåkningen, säger Gut-Behrami till det internationella skidförbundet, Fis.

Mikaela Shiffrin avstod den här tävlingshelgen och fick sin ledningen i den totala världscupen minskad. Hon stöttade sin pojkvän Aleksander Aamodt Kilde från sjuksängen i Bern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.