Mikaela Shiffrin ser fram emot en fartfylld rekordsäsong. Foto: TT

Shiffrin ser fram emot en fartfylld rekordsäsong

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin kommer att sikta på ännu mer farttävlingar den kommande säsongen. Dessutom kommer hon att tävla mer än under någon av sina tidigare elva säsonger i världscupen.

Shiffrin hade ett misslyckat OS där det inte blev någon medalj men vann den totala världscupen för fjärde gången. När 27-åringen nu blickar mot den kommande säsongen kommer hon att satsa på ännu fler farttävlingar  utöver slalom och storslalom. Det gör att hon kommer att tävla mer än hon gjort någonsin tidigare.

Den kommande säsongen som smygstartar med storslalomen i Sölden, Österrike, 22 oktober innehåller 42 världscuptävlingar och sex vid VM i Courchevel – Méribel, Frankrike.

Vinterstudion

– Jag kommer inte att tävla i alla av dem men jag vill fokusera mer på super-G och givetvis slalom och storslalom, säger Shiffrin till AP.

Om man lägger ihop elva slalom, tio storslalom och nio super-G är man uppe i 30 tävlingar, något som kommer att utökas med ett par störtlopp. Inför den här säsongen har Shiffrin tävlat i 26 tävlingar som mest under en säsong.

”Får välja ut vilka störtlopp som är möjliga”

– Störtlopp kräver mer tid, mer ansträngning och de loppen tar kraft från andra grenar. Vi får välja ut vilka störtlopp som är möjliga, säger Shiffrin som redan nu strukit farthelgspremiären i Zermatt-Cervinia i början av november.

Här kommer hon få hjälp av pojkvännen Aleksander Aamodt Kilde som vann både störtlopps- och super-G-cupen förra säsongen.

– Vi kan dela på upplevelser när det gäller skidåkning och träning men vi överarbetar det inte. Vi vill hålla fokuseringen och inte gå in i varandras huvud, säger Kilde.

Shiffrin står på 74 världscupsegrar, vilket är åtta efter bästa kvinnan, Lindsey Vonn, och tolv efter Ingemar Stenmark.

Sara Hector flyttar från Sverige (26 sept):

Sara Hector lämnar Sverige och flyttar till Österrike.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Hector lämnar Sverige och flyttar till Österrike. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet