• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Foto: SVT

Adlerteg visade klassen i SM

Uppdaterad
Publicerad

Tre veckor efter Jonna Adlertegs sensationella EM-silver i barr visade 17-åringen klass när hon vann SM-guld i barr och bom.

I fredags vann Adlerteg SM-guld i mångkamp, trots att en skada tvingat henne att bara träna barr under våren.

Och i dag imponerade hon i grenfinalen, med endast marginellt sämre poäng än i EM. Hon vann guldet för EM-sexan Ida Gustafsson.

– Jag är jättenöjd. Jag gjorde jättebra serier så jag är supernöjd, säger Adlerteg till SVT Sport.

Larsson imponerade i fristående

Men 15-åriga Emma Larsson, som vann guldet i hopp, besegrade faktiskt Adlerteg i fristående. Det var Larssons första SM-guld som senior.

– Jag är jättenöjd med mitt första SM. Jag har jobbat hårt och alltid kämpat, säger Larsson som en förklaring till framgången.

”Ligger högre än Jonna gjorde i samma ålder”

Tränaren Helena Andersson ser stor potential i Emma Larsson.

– Tittar man på svårighetsgraden som hon har i tre av fyra grenar, så ligger hon högre än vad Jonna gjorde i samma ålder. Sedan är det är fantastiskt för Emma att ha både Jonna och Ida i samma träningsgrupp dagligen.

I Eskilstuna tränar tjejerna tillsammans. För Adlerteg ligger nu fokus på VM i oktober. Då ska mångkampsformen vara närmare hennes klass i specialgrenen barr.

– Jag behöver utveckla mina svårigheter så att jag får upp de i samma nivåer som i barr. Sedan behöver jag höja svårigheten i barr också för att kunna vara med och slåss mot de bästa i världen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.