Alyssa Nakken är klar som den första heltidsanställda kvinnliga tränaren i MLB. Foto: TT/MLB

Alyssa Nakken första kvinnliga MLB-tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Alyssa Nakken.

Så heter den första kvinnliga tränaren i baseboll-ligan MLB.

Hon är ny assisterande tränare i San Francisco Giants.

Alyssa Nakken är en före detta softboll-spelare, och har tidigare gjort praktik i klubbledningen i San Francisco Giants, som spelar i den högsta amerikanska baseboll-ligan, MLB.

I dag presenterade klubben henne som ny assisterande tränare i klubben, vilket gör att hon blir den första heltidsanställda kvinnliga tränaren i MLB.

– Det här är ett historiskt ögonblick för San Francisco Giants baseboll-organisation, för idrottskvinnor och för Sacramento States (universitetet där hon spelade softboll) softboll-program. Jag är väldigt stolt över Alyssa. Som hennes tränare visste jag tidigt att hon trampa upp nya stigar ägar och göra något revolutionerande, säger hennes tidigare tränare Kathy Strahan, på San Francisco States hemsida.

San Francisco Giants har missat MLB-slutspelet tre år i rad, men vann slutspelet så sent som 2014. Den nya säsongen startar i mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.