Trots den relativt sett unga åldern har damhockeyn redan gjort avtryck i svensk idrottshistoria.
Inte minst Maria Rooths OS-straff i Turin 2006. En straff som tog Sverige till OS-final och sedan ett OS-silver.
Svensk hockeys Hall of Fame startades den 13 december 2011. Sedan dess har 98 spelare, ledare och domare valts in. Men än så länge är det endast män som blivit legendarer. Kvinnor lyser med sin frånvaro.
– Det är ju bland att berorende på att den manliga hockeyn har funnits så pass länge. Och det finns så otroligt många legendarer bland männen som har presterat enligt de kriterier som vi har, Peter Blomqvist ordförande invalskommitéen för Svensk hockeys Hall of Fame.
– Man vill ju alltid att kvinnorna även ska premieras för sina insatser för svensk hockey så klart. Det är väl kanske ett dåligt betyg på något sätt, säger Maria Rooth, fd landslagsspelare.
– Det har ju varit väldigt mycket diskussioner om när vi ska välja in första dam och så vidare. Nu börjar vi närma oss den punkten, säger Peter Blomqvist till SVT Sport.
Svensk damhockey är relativt ung men har haft stora framgångar sedan 1998. Och det finns redan spelare som uppfyller kriterierna för att väljas in. Därför är lite märkligt att den svenska invalskommitéen ännu inte har valt in någon kvinna.
I den internationella hockeyns Hall Of Fame där Peter Forsberg valdes in tidigare i veckan finns tre invalda kvinnor.
Ett av namnen som finns med i diskussion till att bli den första kvinnan i svensk hockeys Hall Of Fame är Maria Rooth. Hon har spelat 265 landskamper, gjort flest mål genom tiderna i landslaget hittills och har ett OS-brons å ett OS-silver.
– Det hade varit enormt hedrande att komma in i en sådan samling. Det är klart att det skulle vara lite kronan på verkat av sin karriär, absolut, säger Maria Rooth till SVT Sport.