Per Carlén när han tränade Hamburg Foto: Bildbyrån

Carlén klar för dansk toppklubb

Uppdaterad
Publicerad

Bengan Boys-legendaren Per Carlén har fått nytt jobb. Han är klar som ny tränare för danska topplaget Bjerringebro-Silkeborg och börjar med omedelbar verkan.

För några år sedan värvades Per Carlén som ny tränare till Hamburg, som även värvade Pers son Oscar som spelare. Sejouren i den tyska storklubben blev kort, Carlén fick sparken för ungefär två år sedan. Men nu har han alltså fått ett nytt jobb.

– Bjerringebro-Silkeborg är en klubb som jag hört mycket gott om både i Sverige och Tyskland, jag är stolt över att ha fått möjligheten att lfå gå i spetsen för detta lag, säger Carlén till klubbens hemsida.

Bjerringebro är ett bra lag, förra säsongen spelade man i Champions League. Men i år har resultaten varit en besvikelse och just nu ligger man på en åttonde plats i danska ligan. Carlén kommer leda laget redan på måndag mot Sönderjyske.

Per Carlén har tidigare även tränat HK Malmö och tyska Flensburg samt varit förbundskapten för Sveriges U-landslag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.