Baryard: ”Finns fortfarande tid”

Uppdaterad
Publicerad

Malin Baryard tävlar i Falsterbo, men bästa hästen Cue Channa är hemma i Norrköping. En sträckning i ryggen satte stopp för Nations Cup på hemmaplan.

– Det var tur att vi upptäckte det i tid så att hon inte hoppade här, säger Malin Baryard till SVT Sport.

Skadan upptäcktes efter att Cue Channa rivit två hinder vid en tävling i Belgien förra veckan.

– Om inte jag gör stora misstag river hon inte två hinder och jag kände direkt att något stör henne. Nu visade det sig att det var så. Det är tråkigt att inte kunna starta här för det är en av årets roligaste tävlingar, men jag är glad att vi upptäckte det innan vi gick in här, säger Malin Baryard till SVT Sport.

Många är oroliga med tanke på EM, är du det?

– Nej, det är jag inte, även om det så klart är ett litet bakslag.

Hur ser veckorna ut farm till EM?

–  Planen ändras inte så mycket, den stora skillnaden blir att hon inte hoppar här. Jag sätter igång henne igen när vi kommer hem härifrån . Sedan tävlar hon igen två veckor före EM, säger Malin Baryard.

Tror på Sverige

Istället för att tävla själv följer hon lagkamraterna från sidan i fredagens Nations Cup. I Sveriges lag rider Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw och Evelina Tovek.

– Vi har ett starkt lag och jag tror på bra resultat men många andra lag har toppat sina lag så det blir inte lätt.

Återbudet från Baryard innebär att unga Evelina Tovek får chansen i laget. En viktig erfarenhet att ta med sig.

– Det är jättebra att hon får erfarenhet på den här nivån med tanke på vad som komma skall. Vi behöver ha många ekipage redo för stora uppgifter, säger Malin Baryard till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.