Donald Trump rasar mot OS-öppningsceremoni: ”Jag tyckte det var en skam”

Uppdaterad
Publicerad

OS-invigningen har hyllats stort.

Men Donald Trump rasar.

– Det var hemskt, säger han enligt Fox News.

OS i Paris 2024 invigdes under fredagen – och har hyllats stort världen över.

Men den del som uppfattades som ”Nattvarden (The Last Supper)” har kritiserats stort. Kritiker menar att det är ett hån och förolämpande mot kristna människor runt om i världen.

OS i Paris 2024

En som håller med kritikerna? Den tidigare presidenten Donald Trump.

– Jag tyckte det var hemskt. Jag är för alla, jag är väldigt öppen, men jag tyckte att det de gjorde var en skam, säger han enligt Fox News.

”Jag skulle aldrig avsiktligt...”

Thomas Jolly, personen bakom koreografin har svarat på kritiken och menar att ”Nattvarden” inte alls varit inspirationskällan.

– Jag skulle aldrig avsiktligt håna eller förolämpa någon. Jag ville göra en koregorafi som försonar och som representerar frihet, jämlikhet och brödraskap, säger han.

Jolly fortsätter:

– Det borde vara uppenbart. Det är Dionysos som kommer till bordet. Varför är han där? Framför allt för att han är gud för festen och vinet i grekisk mytologi, säger han till den franska tv-kanalen BVMTV.

Missa inte SVT:s OS-magasin 22.00, under hela OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet