Elfsborgs Per Frick tycker att firandet gick till överdrift efter segern i Europa League-kvalet. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Drömstart för Elfsborg i Europa League-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg hade inga problem i den första matchen i Europa League-kvalet.

Cypriotiska Pafos besegrades i Borås med 3–0.

– Vi har ett ganska bra utgångsläge inför bortamatchen, men vi firar lite för mycket, säger målskytten Per Frick i Aftonbladets sändning.

Hemma på konstgräet i Borås satte IF Elfsborg ton direkt när man som första svenska lag gick in i årets Europaspel.

Besfort Zeneli tog sig in i straffområdet och försökte spela in bollen snett inåt bakåt. Pafos-försvaret fick inte undan bollen bättre än att den kom tillbaka till Zenelis fötter varpå 21-åringen satte 1-0 i den nionde minuten.

Pafos, med svenske Muamer Tankovic i laget, fick sedan en än brantar uppförsbacke efter att Matias Melluso efter en VAR-granskning fått sitt andra gula kort samtidigt som Elfsborg fick straff.

Den äldre Zeneli-brorsan, Arber, klev fram och drog straffen i stolen, men returen sköt Niklas Hult in i mål till 2–0.

Med tio minuter kvar att spela skrev sen inbytte Pär Frick slutresultatet till 3–0 efter fint förarbete av Michael Baidoo.

”Lite väl mycket juniorer”

Efter matchen var Frick noga med att poängtera att dubbelmötet bara är spelat till hälften.

– Resultatet betyder att vi har ett bra utgångsläge inför bortamatchen. Jag tycker vi är lite väl mycket juniorer här och firar för mycket och är överdrivet glada när det bara är halvtid, säger Frick i Aftonbladets sändning.

Elfsborgs nye manager Oscar Hiljemark här därmed inlett med två raka 3–0–segrar då Borås-laget besegrade Brommapojkarna i den allsvenska omstarten.

– Den stora skillnaden är att han kommit in med ny energi. Det är många som har höjt sig eftersom alla måste steppa upp för att bevisa att de vill spela. Vi har bättre träningar och han har lite nya ideér, säger Frick.

Returen mot förra säsongens cypriotiska ligafemma spelas om en vecka på Cypern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.