Ekdahl du Rietz slutar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Kim Ekdahl du Rietz slutar i landslaget. Efterhängsna knäproblem gör att den 25-årige RN-Löwen-proffset väljer att nobba spel i blågult.

– Jag har problem med mina knän och har tappat motivation när jag inte kan prestera som jag vill, säger han i ett pressmeddelande.

De skador som Ekdahl du Rietz dras med är överansträngda knäskålssenor vilket gör att han dras med smärta hela tiden och för att kunna spela vidare överhuvudtaget väljer han att nobba landslaget.

Handbolls-VM 2015

– Jag ser Kim som en spelare som är på väg att ta steget in i världstoppen. Det är tråkigt att han inte ska vara med mer. Det är självklart ett avbräck för oss att han väljer att sluta i landslaget, säger förbundskapten Staffan Olsson.

Ekdahl du Rietz hoppas att det här kan innebära att han förlänger karriären med några år:

– Jag respekterar Staffan Olsson och Ola Lindgren. Det har gjort det här beslutet ännu svårare att ta. Men belastningen är så extrem om du spelar mycket i både klubb- och landslag. Kan du få ett par extra dagars vila istället för att åka iväg så kan det betyda mycket för kroppen.

Någon direkt ersättare till du Rietz finns inte i landslaget utan Ola Lindgren ser ersättare i den yngre kommande generationen:

– Vi tappar i skottstyrka och genombrottsstyrka och det finns ingen direkt ersättare, men det kommer yngre lovande spelare, säger Lindgren till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM 2015

Mer i ämnet