Elfsborgs Anders Svensson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Elfsborg möter Rio Ave i EL-kval

Uppdaterad
Publicerad

Den portugisiska ligaelvan, Rio Ave, som slog ut IFK Göteborg tidigare i veckan, ställs mot ännu ett svenskt lag i Europa League, nämligen Elfsborg.

– Det känns väldigt bra på flera sätt. Dels känns det som en av de ”lättare” lottningarna för även om de inte finns lätta lottningar så är det sett utifrån att alla lag vi kunde ställts mot ett av de lättare jämfört med till exempel Inter eller Spurs. Sedan känns det skönt att inte behöva åka till Ukraina eller Vitryssland, säger Elfsborgs tränare Jan Mian till Boråsklubbens hemsida.

Elfsborg slog ut isländska Hafnarfjördur, efter totalt 5-3, och tog sig vidare till den fjärde omgången i Europa League-kvalet.

Europa League 2014-2015

Boråslaget inleder mötet med portugiserna på hemmaplan den 21 augusti och returen spelas en vecka senare i Portugal.

Rio Ave kom elva i den portugisiska ligan förra året och kvalade in till Europa League genom att gå till final i den portugisiska cupen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League 2014-2015

Mer i ämnet