Fans skadade i våldsam krasch

Uppdaterad
Publicerad

Indycar-föraren Dario Franchitti kraschade svårt under Houstons GP och fick föras till sjukhus med bruten ryggrad, samtidigt som delar av bilen orsakade skador i publiken.

Fyrfaldige mästaren Franchitti stötte ihop med Takuma Sato på sista varvet och for med full fart in i skyddsbarriären. 13 åskådare skadades av flygande delar från den kvaddade bilen. Två av dem samt en funktionär fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Se kraschen här (extern länk).

Franchitti, som även drog på sig en hjärnskakning och en bruten fotled, ska inte behöva operera ryggen. Han var vid medvetande efter kraschen.

Bästa vännen dog i krasch

– Han mår okej och pratar, sa Franchittis teamchef Chip Ganassi efter loppet enligt AP.

Det är bara åtta månader sen 30 åskådare skadades vid en krock involverandes tio bilar i Daytonas Nascar-lopp. För två år sen dog en av Dario Franchittis bästa vänner, Dan Wheldon, efter att ha varit inblandad i en masskrasch under Indycars säsongsavslutning i Las Vegas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.