Rudi Garcia firar Lilles ligatitel 2011. Deras första sedan 1954. Foto: Scanpix

Fransman ny tränare för Roma

Uppdaterad
Publicerad

Rudi Garcia har kritat på ett tvåårskontrakt med Roma och tar över den italienska huvudstadsklubben från och med den kommande säsongen.

Fransmannen Rudi Garcia tar över italienska Roma i Serie A. Han lämnar därmed franska Lille som han har tränat sedan 2008, och som han tog dubbeln med 2011 då laget vann Ligue 1 och den franska cupen. Kontraktet är på två år.

– Garcia är en beprövad vinnare med ett fantastiskt tänk för fotbollen. Han passar perfekt med våra visioner för framtiden, säger Romas ordförande James Pallotta på klubbens hemsida.

Serie A 2012-2013

Roma sparkade veterantränaren Zdenek Zeman under den föregående säsongen och ersatte honom tillfälligt med Aurelio Andreazzoli som förde laget till en sjätteplats i ligan och till final i italienska cupen där man föll mot antagonisten Lazio med matchens enda mål.

Garcia kommer därför den kommande säsongen inte att leda sitt Roma i något Europacupspel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Serie A 2012-2013

Mer i ämnet