Henrik Stenson var inte nöjd efter sin förstarunda. Foto: TT Nyhetsbyrån

Frustrerad Stenson knäckte klubba

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson hade stundtals en tuff första dag på Hoylake i British Open. På 17:e hålet knäckte han klubban som följd av ett misslyckat slag från ruffen. –Det blev ingen kanonstart, säger Stenson till Viasat Golf.

Världstvåan Stenson blandade birdies med bogeys och en dubbelbogey på första rundan. Det såg lovande ut för svensken inför sista halvan av rundan. Han hade birdie på hål tio och elva, men det vände redan på det 12:e.

Hans första putt gick ned i ruffen och när han hålade ut gick han vidare med en dubbelbogey i scorekortet. På näst sista hålet kom nästa bogey, ett misslyckat slag från ruffen gjorde att han tappade humöret. Han knäckte sin klubba över låret och gav de två delarna till sin caddie.

British Open 2014

Sex slag efter ledaren

Med en birdie på 18:e landade Stenson till slut på par, 72 slag, vilket vid 15.30 innebar delad 48:e plats. Sex slag efter ledande nordirländaren Rory McIlroy.

– Lite frustrerande, det var väl inte min dag helt enkelt, säger den svenske stjärngolfaren.

Svensken gick i samma boll som major-comebackande Tiger Woods. Amerikanen inledde med två raka bogeys men hade en betydligt skönare avslutning. Fem birdies och en bogey på de sista nio hålen skickade upp honom till delad åttonde plats med bland andra Robert Karlsson.

Här kan ni  se Stensons klubb-kross (extern länk)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

British Open 2014

Mer i ämnet