Foto: TT Nyhetsbyrån

HIF nollat efter ”årssämsta”

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg tappade i kampen om andra- och tredjeplatsen och spel i Europa efter att ha förlorat i Åtvidaberg med 3-0 med tio man.

– Nog bland det sämsta vi presterat den här säsongen. Vi står inte upp som ett lag. Jag är besviken på vår insats. Vi viker nästan ned oss säger tränaren Roar Hansen till TT.

I mitten av andra halvlek räddade Mattias Lindström på mållinjen med händerna, en boll som hade gått i mål. Han fick ett givet rött kort och på den efterföljande straffen så rullade Daniel Sjölund säkert in 2-0.

Allsvenskan 2013

– Vi möter ju lagen runt Europaspelet nu (Kalmar och AIK) och kan ändå avsluta bra, säger HIF:s Peter Larsson, som höll på att sätta en boll i eget mål, efter en huvudlös bakåtpassning från halva plan.

– Det var jut tungt med 1-0 före paus men vi var med i andra halvlek men när de gjorde 2-0 och vi fick vår utvisning så såg det ju inte så jättebra ut, erkänner Larsson.

Daniel Sjölund avslutade målgörandet på Kopparvallen när han drog till direkt på Kristian Bergströms lurigt studsande boll från vänsterkanten och satte 3-0.

– Det är ju lättare att spela hemma när vi inte har något att spela för och vi utnyttjade det snabba underläget och hade bra kontroll, säger tvåmålskytten Sjölund till C More.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet