Alexander Jeremejeff lämnar Häcken. Foto: Bildbyrån

Alexander Jeremejeff klar för Panathinaikos

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Jeremejeff lämnar BK Häcken. Anfallaren säljs till grekiska storklubben Panathinaikos.

– Nu känns det som rätt läge att ta klivet vidare, säger Jeremejeff till Häckens hemsida.

BK Häcken blev allsvenska mästare för första gången i klubbens historia förra säsongen. En stor del till framgången stavas Alexander Jeremejeff.

”Nästa nivå”

Nu lämnar han allsvenskan och Sverige för spel i Grekland – och lånas samtidigt ut i sex månader till Levadiakos.

– Det var en speciell situation i somras men jag är glad över att jag stannade kvar och att laget kunde ta det hela vägen och vinna det efterlängtade guldet. Nu känns det som rätt läge att ta klivet vidare och jag ser fram emot möjligheten att ta det till nästa nivå i Panathinaikos, säger Alexander Jeremejeff i klubbens pressmeddelande.

Kom tillbaka och vann skytteligan

29-åringen, som var inne på sin tredje vända i Göteborgsklubben, var en stor bidragande faktor till BK Häckens SM-guld 2022 och vann skytteligan med sina 22 mål.

– Alex har haft en otrolig säsong i Bollklubben och vi önskar honom ett stort lycka till på hans nya äventyr, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

Anfallaren har skrivit på ett kontrakt med Panathinaikos som gäller till och med 31 december 2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.