Lindström HIF:s hjälte

Helsingborg hemmaslog BP med 4-2 i en minst sagt svängig match där guldkandidaten kastades mellan hopp och förtvivlan. Mattias Lindström blev matchvinnare för HIF med två mål i den andra halvleken.

HIF inledde matchen trögt och gick till halvtidsvila med 0-1 i baken. Mauricio Albornoz satte gästernas ledningsmål i den 42:a minuten fint framspelad av Andreas Eriksson.

Efter paus visade skåningarna helt andra takter. Laget rivstartade andra halvlek genom två mål på sex minuter. Först satte Mattias Lindström 1-1 från skral vinkel efter endast 55 sekunder. Robin Simovic följde upp med att kruta in 2-1 på frispark.

Allsvenskan 2013

Formstarka BP svarade dock på nytt, återigen via Albornoz, som tryckte in en halvvolley i nättaket i 59:e minuten.

”Värsta bergochdalbanan”

Lindströms 3-2-mål i 84:e minuten tog dock luften ur gästerna. Mittfältaren stötte in en retur efter flipperspel i BP:s straffområde. Alvaro Santos fastställde sedan slutresultatet till 4-2 på övertid.

– Det känns som den värsta bergochdalbanan jag varit med om. Jag är helt yr i huvudet, säger klart medtagne HIF-tränaren Roar Hansen till C More.

Helsingborg kliver i och med segern upp i serieledning tack vare bättre målskillnad än Malmö FF. BP är kvar under strecket som nästjumbo.