Foto: TT Nyhetsbyrån

Lagerbäck om varför ”Henke” borde ta över

Uppdaterad
Publicerad

För någon vecka sedan gick förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck ut och framförde Henrik Larsson som ett namn att ta över som ny förbundskapten, den dagen Erik Hamrén lämnar jobbet. I en intervju med SVT Sport utvecklar Lagerbäck sin syn på Henke som ny förbundskapten.

Att Lagerbäck överhuvudtaget funderat i de här banorna beror givetvis på den nära relationen han haft och har med Henrik Larsson.

– Jag känner Henrik så väl från tiden i landslaget och sedan pratar jag med honom då och då. Varför jag kom på det,  är ju för hur jag känner honom som människa och alla hans erfarenheter han har som spelare, säger Lagerbäck.

”Poletten ramlat ner”

– Jag tycker att han hade två tuffa år i början på sin tränarkarriär i Landskrona. Alla trodde väl att det skulle gå mycket bättre – vad som var realistiskt är ju en annan fråga. Min bedömning är att han lärde sig väldigt mycket som han sedan nu haft nytta av i Falkenberg.

– Och har den poletten ramlat ner och om jag har rätt i min tro, då tror jag han har fått sådan insikt som tränare idag med sina övriga personliga egenskaper och erfarenheter, att jag tror att han skulle bli en väldigt bra tränare.

Och förbundskapten?

– Också det.

”Klart man blir glad”

Tidigare har Henrik Larsson kommenterat det faktum att Lagerbäck ser honom som ett bra alternativ.

– Det är klart att man blir glad av att höra det. Det är givetvis något som jag ser i framtiden men det är ganska långt bort. Jag är ganska ny i tränaryrket och känner att jag vill arbeta mer med spelare på daglig basis, träffa dem, lägga upp träningsupplägget och så vidare. När du är förbundskapten så är det kortare träffar med spelarna. Du har kanske en plan men du vet egentligen inte hur det kommer att bli för det är alltid skador som dyker upp på vägen, sade Larsson till expressen.se i början av oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.