Tsitsipas och Medvedev efter förmiddagens möte i Australian Open. Foto: TT

Medvedev enkelt till final mot Djokovic: ”Har inget att förlora”

Uppdaterad
Publicerad

Daniil Medvedev vann semifinalen enkelt mot Stefanos Tsitsipas med 6-4,6-2,7-5 och går nu upp mot den åttafaldige Australian Open-vinnaren Novak Djokovic i finalen på söndag morgon svensk tid.

– Jag har inget att förlora, säger ryssen i Eurosports sändning.

När Medvedev hittade rätt med en svår rak backhand och bröt fram till 6-5 i tredje set kände han att han kopplat ett rejält grepp. Ryssen showade inför publiken och gick sedan ut och servade hem matchen för att nå sin andra Grand Slam-final. Servarna och vinnarslagen var ryssens segervapen på Rod Laver Arena där ganska mycket folk gav bra stämning i den sena Melbournekvällen.

Han ställs mot världsettan Novak Djokovic, som får en dag längre vila eftersom han spelade igår, på söndag förmiddag svensk tid. Serben har åtta titlar i Melbourne och har aldrig förlorat en final, något som Medvedev ska försöka vända till sin fördel.

”Jag kan slå de allra bästa”

– Han har ju aldrig förlorat en final här och jag har inget att förlora, känner ingen press. Jag lärde mig mycket från den galna US Open-finalen (2019) mot Rafael Nadal och nu väntar ännu ett av de stora namnen. Jag kan slå de allra bästa och han har mer att förlora än mig, säger Medvedev efter sin 20:e raka segermatch i alla turneringar.

Tsitsipas gjorde en mirakelvändning från 0-2 mot Rafael Nadal i förrgår och var två poäng från att ta tredje set men Medvedev såg till att stänga matchen.

– Det var inte alls lätt och han skrämde mig rejält, berömmer Medvedev artigt sin motståndare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.