Foto: DIGA Procross

Motorstopp förstörde dagen för Gifting

Uppdaterad
Publicerad

Isak Gifting såg ut att få en riktigt bra dag på jobbet i VM-deltävlingen i Pietramurata, Italien.

Femma i första heatet och på väg topp tio även i andra heatet när motorn plötsligt stannade.

– Trist när det blir så här. Tyvärr har det hänt en gång tidigare under säsongen. Jag kände att jag var rejält på gång idag, säger Isak till SVT.

Den 20-årige crosstalangen har kommit starkt tillbaka i MX2-VM efter en tung säsongsstart. I söndags kom årets första pallplats när han blev trea i första heatet på samma bana. Detta trots ett blekt kval där Isak bara mäktade med 22:a tid och en dålig position på startgrinden.

 I dagens tävling hängde kvalspöket kvar och det blev en 17:e plats. Men Gifting fick ändå till en skaplig start i första heatet och visade att han tillhör den absoluta toppen i klassen. Utan motorstopp i andra hade Gifting troligen fixat en ny femteplats totalt.

Ny chans på söndag

På söndag är det dags för ny VM-tävling i Pietramurata. Isak ligger på 13:e plats i sammandraget och hoppas kunna klättra ytterligare innan säsongen är över. Österrikaren Rene Hofer totalsegrade i dagens tävling. Maxime Renaux, Frankrike, leder serien överlägset.

– Jag är i bra form nu och har mer att ge. Funkar cykeln och jag kan kvala lite bättre blir det en bra helg, tror Isak.

I MXGP-klassen är det vidöppet om VM-titeln efter att ledaren Jeffrey Herlings kraschade i första heatet och tappade många poäng. Nederländaren är nu bara en poäng före fransmannen Romain Faivre i sammandraget. Niofaldige världsmästaren Antonio Cairoli vann inför hemmapubliken.

ARKIV: Isak Gifting om framtiden och den ökade pressen efter framgångarna (13 nov 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.