Patrik Kittel klar för individuell OS-final. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Patrik Kittel klar för individuell OS-final – efter toalettbekymmer

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel är klar för individuell OS-final i kür. Det efter att ha kommit tvåa i sin kvalgrupp – trots toalettproblem

– Man kände hur stackaren gick och höll i kroppen hela vägen, tror han känner av värmen, säger Kittel till Max.

Dressyrryttaren Patrik Kittel är klar för OS-final i kür. Han och hästen Touchdown kom tvåa i sin kvalgrupp på 74,137 poäng bakom vinnaren Becky Moody och hästen Jagerbomb på 74,938.

De red i värme på runt 35 grader och under tävlingen kastades kallt vatten på hästarna i kombination med avkylande fläktar. Kittel och hästens poäng var något lägre än vad vi är vana vid att se duon nå men han är ändå nöjd – hästen hade trots allt toalettbekymmer.

OS i Paris 2024

– Jag kände att hästen behövde gå på toaletten sen gick den och bajsade precis innan sista ökningen. Man kände hur stackaren gick och höll i hela kroppen, sen släppte det, det klämde emot lite, säger Kittel till Max.

– Hade den varit lite mer avlättad kanske det hade varit enklare idag.

Tre grupper är ännu inte klara där Therese Nilshagen på Dante Weltino Old ska rida i morgon för en eventuell svensk finalplats även i lagtävlingen.

– Therese har sett magisk ut så imorgon är det bara dags att visa ”Dante” från sin bästa sida, säger Kittel.

Missa inte OS-magasinet i kväll 22.30 – Tara Babulfath gästar studion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet