Pelé anses av många vara den bästa fotbollsspelaren genom tiderna. Foto: TT

Pelés familj samlas på sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslegendaren Pelés familj har samlats på Albert Einstein-sjukhuset i São Paulo, rapporterar flera medier. Det är oklart om hans sjukdomstillstånd har förvärrats sedan i onsdags, när sjukhuset meddelade att hans cancer blivit värre.

82-åringen opererade bort en tumör i tjocktarmen förra året. I slutet av november lades han in för att justera cellgiftsbehandlingen och under december diagnostiserades han även med luftvägsinfektion.

I onsdags meddelade sjukhuset att det har skett en ”utveckling” i hans cancer och att hans hjärt- och njurfunktioner försämrats.

En av stjärnans söner, fotbollstränaren Edinho, meddelade på fredagen att han inte är läkare och därför inte behövdes på sjukhuset. På julafton skriver han på Instagram att han har åkt dit ändå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.