”Jag är en ledare som gärna tar gärna tag i grejer.” Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Rasmus Asplund

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag är en ledare.

Klubb: Färjestad

Född: 1997-12-03

Spelarkollen JVM 2015

Position: Center/vänsterforward

Klubbfattning: Vänster

Längd: 180 cm

Vikt: 80 kg

Styrkor? – Skridskoåkningen och spelsinnet om jag ska lyfta två. Jag tycker inte att jag har några speciella svagheter i spelet, jag klarar av det mesta, men skridskoåkningen och spelsinnet är mina styrkor.

Personlighet? – Jag är en ledare som gärna tar gärna tag i grejer, leder gärna en grupp. Jag har haft ett C i 97-landslaget när jag spelare där. Jag skulle säga att jag är en ledare.

Förväntningar? – Det ska bli jättekul, självklart. Det är guld som vi drömmer om. Som det ser ut nu har vi ett lag som skulle klara av att ta guldet också. Det är guld man drömmer om.

Laget? – Det är ett jätteskickligt lag. Varje spelare är nästan ledande i sitt SHL-lag. Jacob de la Rose därborta i Nordamerika var ledande redan förra året i Leksand. Det är ett jättebra lag som jag tror kan gå hela vägen.

Största hockeymerit hittills? – När jag tog SM-guld i U16. Det är något man kommer ihåg väldigt starkt.

Patrik Ross om Rasmus Asplund: – En kille som började säsongen i j-20 men har haft en positiv kurva och har lyfts upp i A-laget. Frejdig grabb. Det är full fart framåt.

TV: ”Man måste ta för sig och inte be om ursäkt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet