Rickard Rakell avgjorde för Anaheim Ducks. Foto: Bildbyrån

Rickard Rakell bakom Anaheims seger

Rickard Rakell var inblandad i det mesta i Anaheim Ducks 4-3-seger mot Detroit Red Wings. Svensken stod för två assist under matchen och avgjorde sedan i straffläggningen.

– Det var skönt att se pucken gå in, säger han.

Matchen var knappt sju minuter gammal när Anahem öppnade målskyttet i Detroit. Unge Trevor Zegras satte dit sin nionde fullträff för säsongen efter assist från Cam Fowler och Rickard Rakell.

Vid ställningen 2-2 tidigt i tredje perioden var Rakell i farten igen. 28-åringen fick med sig pucken mellan benen och serverade Max Comtois framför kassen.

Men ledningen stod sig inte så länge. Detroit kvitterade genom Vladislav Namestnikov och matchen gick till förlängning. Där blev det mållöst och straffavgörande väntade.

”Jag började gråta”

Efter att Detroit bränt två straffar, en av Lucas Raymond som också noterades för en assist under matchen, och Anaheim satt en hade Rakell allt i egna händer.

Från en snäv vinkel kunde Rakell också skicka upp pucken i nättaket ovanför en liggande Thomas Greiss i Detroitmålet och avgöra till Ducks fördel.

– Jag försökte bara få ner honom och fick nästan slut på utrymme, men det var skönt att se pucken gå in, säger Rakell enligt NHL.com.

Anaheim Ducks hade även en debutant i målet i 4-3-segern. Tjeckiske Lukas Dostal stod för 33 räddningar under matchen och höll tätt i straffräddningen.

– Det var overkligt efter matchen. Jag började gråta för att det var så mycket press på slutet. Jag ville bara vinna för grabbarna, säger 21-åringen efter segern.