Silfverstrand ser beslutet som en mellannivå som kan leda till att mer publik släpps in längre fram.
– Jag hoppas också att det arbete vi gör nu när vi får den här möjligheten också kan visa att vi kan ta in en större publik längre fram. För det klarar vi, säger hon.
TT: Ni har tidigare sagt att det inte spelar någon roll ekonomiskt ens om ni får ta in 500?
– Så är det, ur ett ekonomiskt perspektiv är det att vi kanske kan möta några av alla som har köpt säsongskort. Det är viktigt att få in dem, säger Silfverstrand och fortsätter:
– Men en viktig del är att så länge de här restriktionerna ligger så måste vi ha dialogen om ett fortsatt ekonomiskt stöd. Det är en jätteviktig fråga.
”Slår på ett orättvist och onödigt sätt”
RF:s ordförande Björn Eriksson beskriver regeringens besked som ”glädjande”.
– Det är ett steg i rätt riktning men vi förstår också att det fortsatt är ett allvarligt smittläge. För många idrottsföreningar betyder förändringen mycket men för viss elitidrott innebär det givetvis fortsatta utmaningar, säger han i ett pressmeddelande.
Men samtidigt konstaterar han att reglerna med en meters avstånd mellan publiken slår olika hårt mot olika arrangörer.
– Idrottsanläggningar i Sverige är mycket varierade i sin utformning. En del har läktare med numrerade stolar medan andra har en slänt eller backe som publikområde. Att regeringen låst fast sig i att det endast gäller stolar och fasta läktare är olyckligt och slår på ett orättvist och onödigt sätt då idrotten visat att vi kan anpassa våra olika verksamheter efter de riktlinjer som ges, säger Eriksson.
KLIPP: Sant eller falskt om idrott och corona