Foto: Sportbladet/SVT

Stark domarkritik från Häckenspelare – domaren blåste inte för huvudskada: ”Under all kritik”

Uppdaterad
Publicerad

När Arsenal gjorde 2-0 på Häcken i London blev det rejält upprört.

Jennifer Rybrink gick ner efter en duell på mittplan och höll sig för huvudet. Domaren blåste aldrig av spelet och i sekvensen efter gjorde Arsenal mål.

– Det är under all kritik hur domaren hanterade det, det är solklart att blåsa vid huvudskada, säger Anna Anvegård till SVT Sport.

Häcken förlorade mot Arsenal med klara 0-4 och missar därmed Champions League-gruppspel.

Men en situation när Londonlaget gör 2-0 irriterade spelarna rejält. Jennifer Rybrink föll på mittplan efter en duell och höll mot huvudet. Vid huvudskada ska domaren, om en skada misstänks, blåsa direkt. Men domaren valde att låta spelet gå och i situationen efter gjorde alltså Arsenal mål.

– Jag upplever att jag får en smäll mot huvudet och väntar på att domaren ska blåsa. Domarnivån är inte alltid så bra i de här kvalmatcherna, säger Rybrink till SVT Sport.

Målvakten Jennifer Falk blev rasande och sprang fram till domaren direkt.

– Det är frustration, jag försökte hålla mig lugn, det är flera situationer där man frågar sig varför hon inte blåser, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.