Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska rallyt behåller VM-status

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport kunde rapportera att det var på gång redan i går. I dag blev det klart: Svenska rallyt får behålla sin VM-status i åtminstone tre år till.

– Äntligen är VM-avtalet i hamn. Vi har strävat efter detta i flera år, säger Glenn Olsson,Svenska rallyts vd, i ett pressmeddelande.

– Även om mycket jobb återstår med att till fullo finansiera denna satsning så har vi nu ett attraktivt erbjudande för sponsorer och samarbetspartners som vill nå ut globalt, och vi kan arbeta långsiktigt med såväl sponsorer som själva arrangemanget.

SVT:s rallyexpert Jonas Kruse faststlår att det var väldigt viktigt för Svenska rallyt att få behålla sin VM-status.

– Det betyder oerhört mycket. Hade vi blivit borta nu är frågan om vi kommit tillbaka inom överskådlig framtid, säger Kruse till SVT Sport.

– Det är naturligtvis väldigt viktigt för svenska rallyförare att få chansen att visa upp sig och tävla mot de bästa på hemmaplan, konstaterar Kruse.

Kruse påpekar även att rallyt är viktigt för hela regionen och för andra sporter. Ungdomslag i flera sporter drar in fina pengar på exempelvis parkeringsplatser.

Med drygt 200 000 åskådare är Svenska rallyt det största återkommande publika evenemanget i Sverige. I februari kommer SVT att sända från folkfesten som även avgörs i Norge.

– I dag är Rally Sweden på god väg att bli en vinterfestival som attraherar långt fler än de genuint motorintresserade, säger Glenn Olsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.