Svenskans eaglesuccé – leder tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Det är svenskt högst upp på ledartavlan på golfdamernas Europatourtävling i London.

24-åriga Sofie Bringner är i tidig ledning på sju slag under par efter att ha gjort tre eagles på sina 18 första hål.

Saudisponsrade tävlingarna Aramco Team Series, som är en del av Europatouren, är inne på sin andra deltävling på Centurion Club utanför London – banan stod även värd för premiärtävlingen av nya sauditouren på herrsidan kallad LIV Golf.

Aramco-tävlingarna avgörs både på individ- och lagnivå där de förstnämnda avgörs över tre dagar med enbart proffs och det sistnämnda över två dagar där även amatörer deltar.

När första dagens spel börjar närma sig sitt slut toppar i skrivande stund svenskan Sofie Bringner tävlingen på sju slag under par efter en minst sagt händelserik första runda. 24-åringen noterades för tre eagles, tre bogeys och fyra birdies.

Bringner, som har en professionell vinst på kontot (SM Match 2021), är ett slag före hemmaspelaren Georgia Hall och två före landsmaninnan Bronte Law.

Även Isabella Deilert och Johanna Gustavsson har gjort starka starter och är delad fyra på fyra slag under par. Gustavsson har dessutom ett antal hål kvar att spela.

Färska Scandinavian Mixed-mästarinnan Linn Grant har inlett stabilt och är på en delad 18:e plats, ett slag under par, tillsammans med bland andra sexfaldiga Europatoursegrarinnan Caroline Hedwall som fortfarande är ute på banan.

KLIPP: Linn Grant efter historiska segern: ”Jag är mållös”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.