The Mauler. Foto: Bildbyrån

”The Mauler” vann på knockout

Uppdaterad
Publicerad

Alexander ”The Mauler” Gustafsson var överlägsen från start och vann UFC-matchen mot engelsmannen Jimi Manuwa på teknisk knockout efter endast 1.18 minuter in i andra ronden.

– Helt otroligt, jag är överlycklig, vilken kväll alltså, det kan inte bli bättre än så här, säger Gustafsson till SVT sport.

Nu vill han ha revansch och vinna mästarbältet. Kravet från UFC:S ordförande Dana White för att det ska bli en returmatch var att Gustafsson skulle vinna, samtidigt som mästaren Jones går segrande ut fajten mot Glover Teixeira den 26 april i Baltimore, USA. Svensken kunde enkelt bocka av sin del under lördagskvällen och nu väntar han och många spända fans på Jones match i april.

UFC

– När du än vill, Jon Jones, så är jag här, hälsar The Mauler till sin motståndare som han förlorade mot i titelmatchen i höstas.

Flera tusentals svenska fans

The Mauler visade direkt att han det bara fanns en sak i hans huvud inför matchen: seger. Manuwa var obesegrad inför mötet men det stoppade inte Arboga-sonen. Han tog initativet direkt och i början av andra knäade han Januwa i ansiktet och fick även in flera hårda slag, varpå engelsmannen föll till golvet. Gustafsson fira med en kullerbytta i ringen, framför en slutsåld arena – där ca 3-4000 var svenska, ditresta fans.

– Tack snälla för allt stöd, ni betyder allt, säger Gustafsson.

– Det känns otroligt. Jag har jobbat så hårt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet