Foto: Scanpix

Totti åtta mål efter Gunnar Nordahl

Uppdaterad
Publicerad

Francesco Totti gjorde i kväll mål för sitt Roma mot Genoa och gick därmed upp på tredje plats i Serie A skytteliga genom tiderna. Han är nu åtta mål efter Gunnar Nordahl på andra plats.

Francesco Tottis mål i 4-2-segern mot Genoa tog honom upp på tredje plats genom tiderna i antalet gjorda mål i Serie A. 36-åringen står nu på 217 mål och har en god chans att gå om Gunnar Nordahl som ligger på andra plats med sina 225 mål.

Passerade Altafini och Meazza

I och med sitt mål passerade Totti legendariska namn som José Altafini och och Giuseppe Meazza som gjorde 216 Serie A-mål under sina karriärer. Silvio Piola, som var aktiv under 30- och 50-talet, leder skytteligan med sina 274 mål.

Serie A 2012-2013

Tottis mål i kvällens match innebar en 2-1-reducering och var inledningen på en spektakulär vändning där Pablo Osvaldo gjorde två mål och Erik Lamela fastställde slutresultatet. I Genoa spelade Andreas Granqvist hela matchen.

Denna säsong är Tottis 21:a i Romatröjan där han debuterade som 16-åring mot Brescia i mars 1993.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Serie A 2012-2013

Mer i ämnet