Utvisning och lyckade byten bakom Helsingborgsseger

Tre byten på nio minuter. Nio minuter till och sen hade Helsingborg gått från 0-0 till 2-0 och kunde till slut enkelt besegra Halmstad, som nu jagas rejält av lagen längst ner i tabellen.

Det var först i den andra halvleken som Helsingborg-Halmstad tände till. Vid ställningen 0-0 klev Fredrik Liverstam alldeles för hårt in i en närkamp och fick se det röda kortet. Det dröjde inte mer än fem minuter innan tränare Henrik Larsson agerade och bytte in tre spelare på nio minuter.

Gav effekt direkt

Och två minuter efter att senaste nyförvärvet Rade Prica byttes in lossnade det för hemmalaget. Jere Uronen dunkade in 1-0 på frispark, och sju minuter senare gjorde inhoppare Arnor Smarason sitt andra mål för säsongen, när han förvaltade en retur. 2-0 blev slutresultatet och Helsingborg befäster sin sjundeplats i serien, fyra poäng före Gefle. Halmstad är kvar på kvalplatsen, två poäng ner till jagande Örebro SK.