Frida Westman.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Frida Westman om chanserna till att delta i VM i Trondheim. Foto: Bildbyrån/privat

Backhopparen Frida Westman har opererats igen: ”Obehaglig smärta”

Uppdaterad
Publicerad

Återigen har Frida Westman, 23, tvingats till en knäoperation, hennes sjätte. En smärtande ärrklump i högra knäet har opererats bort.

– Det är klart att jag har hopp om att jag kommer kunna tävla nånting i vinter men det är inget jag går runt och tänker på, säger Frida Westman till SVT Sport.

Backhopparen Frida Westmans karriär har varit fylld med knäskador. För ett år sedan gjorde hon en stor knäoperation i sitt högra knä, där både menisk och korsband opererades. Efter ett år av rehab-träning gjorde hon i måndags en ny operation.

– Jag har tagit bort en ärrklump som låg i kläm när jag sträckte på knäet som gav väldigt mycket smärta, säger Frida Westman till SVT Sport.

Kan börja hoppa i backen snart

Westman berättar att de nya knäproblemen kommit de senaste veckorna. Lösningen blev en titthålsoperation och 23-åringen, som bor och tränar i Trondheim, åkte till Stockholm för att göra operationen hos samma kirurg som opererade henne senast.

– Det är väldigt viktigt för mig att ha saker på plats för att jag ska känna mig 100 procent säker. Så därför valde jag att göra det här nu, för jag känner att det påverkar mig så pass mycket att jag blir lite osäker i träningen, säger Westman.

Operationen gör att Westman, som inte tävlat på 1,5 år, får ta det lugnt med träning under två veckor. Därefter kan hon påbörja resan tillbaka till backen med full kraft igen.

När tror du att du är tillbaka och kan hoppa igen?

Jag skulle säga att jag ändå är ganska nära, nu är det bara att försöka sätta ihop alla pusselbitar.

Vet inte om hon tävlar i vinter

I slutet på februari nästa år väntar VM i Norge. Westman vill inte fundera närmare på om hon kommer att vara med där eller inte.

Jag tar det bara som det kommer, jag känner ingen stress. Det viktigaste för mig är att komma tillbaka och har det kul i backen och så får man ta det därifrån.

Så du vet inte om du kommer tävla något i vinter?

– Det är klart att jag har hopp om att jag kommer kunna tävla nånting i vinter men det är inget jag går runt och tänker på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.