Maren Lundby efter VM-guldet i Oberstdorf 2021. Foto: Bildbyrån

Maren Lundby satsar på comeback den här säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att hon tvingades stå över OS i Peking var det oklart när OS- och VM-guldmedaljören i backhoppning, Maren Lundby, skulle kunna tävla igen.

Men nu satsar norskan på att vara tillbaka under kommande säsong.

– Det finns fortfarande jobb kvar, men jag är på väg, säger hon till VG.

Det var i oktober 2021 som Lundby, flerfaldig VM-medaljör och OS-mästare i Pyeongchang 2018, kom med beskedet om att hon står över säsongen – och OS i Peking.

Då hade hon kämpat med stora problem efter att bland annat på ha pressat sig ned i vikt för att tävla, och behövde tid för att ta hand om sig själv och sin kropp.

Men nu är Lundby tillbaka i backen och hoppfull inför att kunna tävla under kommande säsong – och på VM i Planica.

– Det finns fortfarande jobb kvar, men jag är på väg. Vi får väl se vad tiden utvisar. Planen är att hoppa mycket framåt. Jag har börjat idag. Jag hoppas vara där när vintern börjar, men vi får se. De största målen kommer i slutet av säsongen med skidflygning och VM i Planica, säger Lundby.

Landslagschefen Clas Brede Bråthen såg när Lundby tränade i hoppbacken för första gången nu på onsdagen – och tror på att hon kommer att komma tillbaka till sin tidigare nivå sinom tid.

– För ett halvår sedan var jag skeptiskt, men så visste jag att det handlade om Maren. Hon har något speciellt i sig. Om någon ska klara av att komma tillbaka, så är det hon, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.