Svenska Cupen 2020 vanns av Villa Lidköping. Foto: Martin Henriksson

Christoffer Edlund sköt Svenska Cupen-titeln till Villa Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköping är Svenska Cupen-mästare igen.

De vann finalen mot AIK med 4–3.

Guldhjälte: Christoffer Edlund – som gjorde alla fyra målen.

– Jag är så jäkla glad, säger han.

Efter fyra års väntan är bandylaget Villa Lidköping cupmästare igen. Dagens final mot AIK blev en spännande historia, som alltså vanns av Villa med 4–3. Christoffer Edlund gjorde samtliga fyra mål för Villa Lidköping.

– Jag är så jäkla glad. Jag tycker att det är kul. Det är kul att vinna i ett nytt lag. Jag är ny här och det känns jäkligt kul att få vara med om det här. Det hackade lite för mig i början av turneringen, så det var kul att få sätta ett par bollar nu i finalen också, säger den tidigare Sandviken-spelaren i ett pressmeddelande.

– Vi gör en bra fight. Sista kvarten krigar vi som sjutton i defensiven. Då är de tunga AIK, men vi står emot tillslut. Det var ett tungt 4-3-mål (i halvlekens 44:e minut), men det höll hela vägen till säsongens första titel.

Villa Lidköping blev för två veckor sedan cupmästare även på damsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.