Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Denis Sadakovs två blixtmål för Bollnäs. Foto: Bildbyrån.

Denis Sadakovs två blixtmål gav Bollnäs tidigt segerryck

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäs utklassade Sandviken med 8-1 efter två tidiga mål av Denis Sadakov. Redan efter drygt sex minuters spel var han tvåmålsskytt och tonen var satt.

– Det här får inte upprepas, säger Sandvikens kapten Daniel Berlin sammanbitet efter krossen.

Efter 88 sekunder tog Sadakov ner ett fint genomskärande lyft från Hans Andersson och prickade in 1-0 på ett elegant sätt.

Efter drygt sex minuter klippte Sadakov in en vänsterhörna rätt upp i nättaket för 2-0. Uret stod på 6.21 när Sadakov var tvåmålsskytt. Han skulle göra ett mål till i matchen.

Veteranen Hans Andersson serverade även ett lyft till Erik Pettersson innan denne satte 4-1, vilket var resultatet i paus.

Full pott efter fyra omgångar

– Det är skönt när lyften sitter och att vi får enkla mål utan att behöva riskera så mycket, säger Andersson till Bandypuls livesändning.

Bollnäs har full pott efter fyra omgångar och möter på fredag regerande svenska mästaren Västerås i hemmahallen.

– Vi köttade på och det stämde bra. Nu ser vi fram emot matchen mot Västerås, säger Bollnäs Kasper Sandgren som den här säsongen värvades från just Västerås.

”Kan bli stora dippar”

– Vi är ett ungt lag och tyvärr kan det bli stora dippar. Vi var inte ens nära. Vi får försöka glömma det här och titta framåt. Vi fick en tuff start och kom aldrig in i det. Vi sa att vi skulle försöka hålla 0-0 första kvarten. Så blev det inte och det här får inte upprepas, säger Sandvikens kapten Daniel Berlin.

Sandviken kom från en imponerande seger mot Västerås i helgen men var inte alls med i början av matchen, något som aldrig gick att reparera.

– Vi pratade om att de skulle komma ut hårt på oss men det känns som om vi inte riktigt var beredda utan de får två snabba mål på oss och får jobba i uppförsbacke direkt, säger Rasmus Forslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.