Edsbyn Västerås

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Edsbyns avgörande mot Västerås. Foto: Bandypuls

Edsbyn vann den tredje semifinalen efter att på nytt ha vänt 2-0: ”Vi ska spela final här”

Uppdaterad
Publicerad

Precis som i den första SM-semifinalen vände Edsbyn 2-0 i Västerås. Edsbyn gick segrande med 2-3 och har nu 2-1 i matchserien.

– Vi ska spela final här, säger Edsbyns matchvinnare Teemu Määttä till Bandypuls.

Med drygt tio minuter kvar att spela kom Ted Hedell på vänsterkanten och lyfte in bollen till Teemu Määttä som tippade in bollen och 2-2 var ett faktum.

– Vilken otrolig vändning vi gör i andra och kämpar i 90 minuter. Vi visade mot Bollnäs att vi är bra på att vända matcher. Vi får fortsätta och sätta en tät defensiv och vet att Västerås kommer att komma ut hårt på lördag. Vi har inte de största stjärnorna men är det bästa laget att spela ihop, säger Määttä.

Ger man Edsbyn lillfingret hugger man direkt. Den som trodde att VSK fått grepp på semifinalserien fick fel. Ett par minuter efter kvitteringen stod samme Määttä placerad framför mål och tryckte in 2-3.

”Vi ska vinna nästa match”

– Det var bara att sätta bollen på målet, förklarar Määttä.

Ett chockat Västerås, som var dominant och självsäkert i första halvlek, tog en timeout men lyckades aldrig komma ikapp. Alla tre semifinalerna har vunnits av bortalaget.

– Det känns som om vi skulle gjort något mål till i början av andra halvlek. Det är små marginaler, vet inte om de skapade speciellt mycket och vi måste bli bättre ”killers” i boxarna där matcherna avgörs. Vi ska åka upp och vinna nästa match, säger VSK:s Jesper Jonsson.

Mästarlaget Västerås måste vinna i Edsbyn på lördag om inte säsongen ska vara över.

Efter 34 år kommer bandyfinalen tillbaka till Västerås. Den spelas 16 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.