Hammarbys Ted Bergström lämnar för Sirius. Foto: Bildbyrån

Hammarbys skyttekung lämnar för Sirius

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys skyttekung, Ted Bergström, lämnar klubben och har skrivit på ett ettårskontrakt med Sirius.

Bergström blir den andre i familjen att representera klubben, då hans pappa, Jan Bergström spelade där säsongen 1979/80.

– Jag har bara hört bra saker från pappas tid i Sirius. Väldigt bra sammanhållning i laget och redan då en fantastiskt bra klubb att spela i. Så min bild är väldigt positiv, säger Ted Bergström till lagets hemsida.

Det stannade vid ett år i Hammarby, där säsongen avslutades med uttåg i åttondelsfinalen mot rivalen, AIK. I samma match råkade Bergström ut för ett skräckskada, där en skridsko träffade honom i ansiktet och skar upp munen. 21 stygn senare var han hel och nu väntar nästa äventyr.

– Det känns fantastiskt kul att ha gjort klart med Sirius inför nästa säsong. Det är verkligen ett intressant lag att komma till, säger han.

27 mål i vintras

Ted Bergström har alltid haft en näsa för målet och har de senaste säsongerna öst in mål. Den gångna säsongen vann han Hammarbys skytteligan, med 27 fullträffar.

– Jag älskar verkligen att göra mål och hjälpa laget på det sättet. Jag skulle nog säga att jag alltid haft lite näsa för var målet står. Men jag tycker samtidigt att det är lika roligt att spela fram till mål. Så länge det hjälper laget. Jag hoppas kunna bidra med både mål, assist och en hel del rutin till vintern, säger han.

ARKIV: Bergström träffad av skridsko i ansiktet (20 februari):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.