Villa ett steg närmare final. Foto: Bildbyrån

Sex magiska minuter gav Villa matchboll

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 200 funktionärer fick se sex magiska minuter från Villa Lidköping som i och med 5-2 i det tredje semifinalmötet med Bollnäs nu har två matchbollar för att ta sig till final.

– Det är jättekonstigt. Känns som att man är med i en film, säger Villa-stjärnan Johan Esplund till SVT Sport.  

Bara ett mål i den första halvleken – men i den andra vaknade semifinal tre mellan Villa Lidköping och Bollnäs till liv. 

Inom loppet av sex minuter punkterade Villa Lidköping matchen genom att göra tre mål.  

  2-0 satte Martin Johansson på straff. 62 sekunder senare kunde Joel Broberg göra 3-0 innan Joakim Andersson rann igenom och kyligt kunde sätta 4-0-målet efter 71 minuters spel 

  I den 80:e minuten startade en ny målkavalkad när Bollnäs veteran Per Hellmyrs reducerade till 4-1. Villa hann knappt starta spelet innan Johan Löfstedt satte sitt andra mål i matchen till 5-1. Oskar Westh 5-2-målskytt för Bollnäs.

Fokus på ta sig till final

På lördag kan den regerande mästaren säkra sin andra raka final men det är mycket annat som snurrar i skallen på Villas veteran Johan Esplund. 

  – Det känns som att man är med i en film med allt som pratas. Det är segt med skallen. Man är i en bubbla typ och det är så mycket som händer. Nästan lite overkligt. Det syns på Bollnäs också. Det här kändes inte som en slutspelsmatch, säger Esplund. 

Märks det på isen?

– Jag tror vi känner av det på något sätt även om man försöker koppla bort det. Det har tagit mycket energi.  

Vad har tagit energi?

– Man vet inte om det blir finaler eller matcher. Jag tycker allt är så konstigt. Nu står det klart att den ska spelas utomhus vilket också är konstigt. När det inte blir någon publik kan man lika gärna lägga finalen inomhus. Det kan ju liksom vara tio plusgrader och regna på finaldagen och då känns det meningslöst att spela, säger Esplund och lägger till att Villa först måste ta sig dit. 

  – Nu är det fokus på att ta sig dit och ladda om skallen på något sätt. Man tänker på allt i samhället och världen, men man får försöka släppa det. Det är en vecka kvar. Nu ska vi lägga energi på det här och sen ska det bli jävligt skönt med semester. 

Det känns ju jättekonstigt. Mer det som är runt omkring, man tänker på allt i samhället och världen. Man får försöka släppa det. En vecka kvar. Lägga energi på det och sen ska det bli jävligt skönt att ta semester. 

Sista säsongen?

Jag vet inte, tar det efter säsongen. Men det känns åt det hållet i nuläget. Vi får se vad som händer.

KLIPP: Miljonförlust för svenska mästarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.