Västerås besegrade Edsbyn och drar ifrån i tabellen. Foto: Bildbyrån.

Västerås slog Edsbyn hemma i toppmötet – efter slutdramatik

Västerås slog Edsbyn i toppmötet med 5–4.

Och drar ifrån just Edsbyn i tabellen.

– Vi gör en bra solid insats i dag, säger VSK:s målvakt och födelsedagsbarn Henrik Kjellsson i Elitserienlive.

Toppmöte i bandyns Elitserien på fredagskvällen mellan Västerås och Edsbyn. Västerås var inför matchen en poäng före den regerande mästaren i tabellen.

Edsbyn inledde målskyttet, återvändande Christian Mickelsson frispelades och satte säkert bollen i mål.

Västerås kvitterade efter dryga kvarten, och innan halvtid tog de ledningen med 2–1 och utökade även till 3–1, det sistnämnda ett fint spelmål där Viktor Spångberg gjorde målet.

Dramatiskt avslutning

Västerås såg ut att gå mot en säker seger med en 5–2-ledning när sju minuter återstod. Då reducerade trotjänaren Per Hellmyrs och i 90:e minuten reducerade Mickelsson ytterligare en gång och satte en rejäl nerv i matchen.

Edsbyn jagade, men VSK höll undan och vann toppmötet med 5–4.

– Vi gör en bra solid insats i dag, säger VSK:s målvakt och födelsedagsbarn i Elitserienlive.

I och med det befäster Västerås andraplatsen, efter segern är Edsbyn tre poäng bakom.