Villas 18-åriga jättelöfte Tilda Ström får tipset som årets skyttedrottning. Foto: Bildbyrån

Villa med unga stjärnan får guldtipset

Uppdaterad
Publicerad

18-åriga Tilda Ström fick sju av åtta röster på frågan vem som vinner skytteligan i damernas elitserie.

Och hennes Villa/Lidköping tippas också vinna SM-guldet den här säsongen.

– Kul att få det tipset, men för mig är det inte viktigt vem som gör mål så länge vi vinner matcher, säger Tilda Ström till SVT Sport.

Villa/Lidköpings 18-åriga jättelöfte Tilda Ström har trots sin ungdom varit med i elitseriesammanhang sedan Villa klev upp i högsta serien för tre år sedan.

Förra säsongen fick hon sitt genombrott när hon gjorde 34 mål på 14 matcher i elitserien, och dessutom debuterade i A-landslaget.

Nu tror många att hon gör ännu fler mål kommande säsong.

När elitserieklubbarna hade sin upptakt under tisdagen, så fick Tilda Ström sju av åtta röster i tipset på vem som vinner skytteligan.

– Det är inget jag lägger någon större vikt vid, men det är klart att det är kul att få det tipset, säger Tilda Ström till SVT Sport.

Hon känner sig ännu förberedd inför den här säsongen.

– Framförallt har jag blivit ett år äldre, och är mognare i min spelstel. Om jag kommer att göra fler mål än ifjol är omöjligt att veta, säger hon ödmjukt.

Vill gå hela vägen till guldet

Hennes Villa/Lidköping åkte ur slutspelet i semifinal mot Skutskär förra säsongen. Nu hoppas laget kunna gå hela vägen.

– Jag tycker att det ser bra ut. Vi har tränat på bra, och format ett bra spel. Vi har något bra att bygga på. Att vi var med och utmanade så högt upp som vi gjorde förra säsongen gav oss mycket erfarenhet, säger Tilda Ström.

Villa har också motståndarnas respekt. I guldtipsen får Villa fyra röster av åtta röster, där de också tippar sig själva. AIK får två, medan fjolårets mästare Västerås får ett tips tillsammans med Sandviken.

– Västerås blir alltid tuffa. De är regerande mästare och kanske den stora utmanaren. Men det blir också intressant med AIK som har skaffat ett bra lag, säger Tilda Ström.

Elitserien för damer startar den 21 november. För Tilda Ström och Villa väntar premiär mot Skirö AIK på hemmais.

ARKIV: Tre hörnor kan bli straff 5/12-2005:

Guldtipsen inför 20/21

Fyra röster: Villa/Lidköping

Två röster: AIK

En röst: Västerås SK, Sandvikens AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.