R.T Guinn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

42-åringen har lyft Jämtland Basket: ”Kommer spela tills hjulen ramlar av”

Uppdaterad
Publicerad

Jämtland har gått från att ha varit ett mittenlag till ett topplag. En som varit med på resan mot toppen och är starkt bidragande till lyftet är 42-årige R.T. Guinn.

– Jag kommer spela tills hjulen ramlar av, säger Guinn till SVT Sport.

Jämtland Basket har gått de senaste åren från att vara ett mittenlag till ett av de bästa i ligan. Det blev en historisk första final ifjol och nu är man framme i semifinal och därmed på jakt efter ny finalplats.

En som varit med på resan är 42-årige amerikanen, med sedan 2019 även svenskt pass, R.T. Guinn. Han kom till klubben 2018 och har blivit kvar sedan dess. Det är just kontinuitet på tränarsidan och i spelargruppen som lyft laget, menar Guinn.

– Det är vad som håller ihop laget, om det inte är någon kontinuitet faller allt ihop. Att laget klättrat uppåt från att vara i mitten av tabellen har att göra med kontinuitet, säger Jämtlands stjärnspelare.

Kulturbärare

Med Guinns spelstil och personlighet är han i särklass den spelare som fansen jublar mest åt när han äntrar planen. Många gånger har han fått frågan när han tänker sluta och svaret alla får är:

– Jag kommer spela tills hjulen ramlar av.

Om ni lyckas vinna SM-guld med Jämtland, lägger du av då?

Kroppen känns bra, så även om vi vinner guld skulle det vara häftigt att göra det två gånger i rad, säger han.

Se reportaget om Jämtland Basket i spelaren nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

SEMIFINALER HERRAR BASKET

Borås möter Luleå

Jämtland möter Norrköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.