Luleå avgjorde efter ryck i första perioden

Luleå har kopplat greppet om semifinalserien mot Österund.

Ett ryck i första perioden la grunden till segern med 84-55.

På tisdag spelas semifinal två.

Efter en jämn inledning gjorde Luleå ett ryck halvvägs in i den första perioden som kom att bli matchavgörande. Hemmalaget gick från 9-9 till ledning med 23-11 på fem minuter. De fyra sista poängen gjorde Allis Nyström på straffkast efter att ha blivit foulad.

Östersund lyckades inte krypa närmare i den andra perioden och förlorade även den. I paus var Luleås ledning 48-26 efter bland annat 14 poäng av Bria Gross och 12 av Brooke McCarty-Williams.

Luleå kontrollerade matchen och vann ohotat den första semifinalen i bäst av fem. Slutresultatet skrevs till 84-55.

Goss blev poängbäst med 20, skuggad av McCarty-Williams som stannade på 18.

Nästa match spelas på tisdag 4 april, även den på hemmaplan. Semifinalserien spelasa bäst av fem.

I den andra semifinalen möts Södertälje och Norrköping. Där leder Södertälje med 1-0 i matcher.