Bobi Klintman.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Bobi Klintman berätta om hyllade delen av spelet: ”Tror det kommer från det” Foto: TT

Bobi Klintman om första tiden i USA: ”Varit överväldigande”

Publicerad

Bobi Klintman har tagit steget över till USA och fått ett NBA-kontrakt med Detroit Pistons. I en presskonferens berättar han om första tiden.

– Mycket hände både på och utanför planen så lite överväldigande har det varit, säger han.

Bobi Klintman har gjort sina första matcher för sitt nya NBA-lag Detroit Pistons, det i försäsongsturneringen Summer League, där han stundtals imponerat på den amerikanska publiken. Nästa steg är att ta en plats i den officiella truppen.

Hör Bobi Klintman berätta om hyllade delen av spelet

– Många spelar på min position men å andra sidan är många äldre. Det tar jag som positivt att jag kan lära mig från dem. Tränaren har varit väldigt tydlig med att alla positioner är öppna, alla startar på ruta ett, säger han i en presskonferens.

Klintman har tidigare spelat på hög nivå i National Basket League, Australasiens liga, men nu höjs ribban. Nu kommer han att möta de allra bästa.

– Det har varit mycket på kort tid, mycket är nytt för mig nu. Jag har jobbat för det i hela mitt liv och nu får jag uppleva min drömmen, jag är väldigt stolt över mig själv över att ha nått hit, nu gäller det att hitta nya delmål.

”Byggt upp en speciell mentalitet”

21-åringen från Malmö anser att han har vad som krävs för att lyckas, men räds inte heller om det inte sker direkt.

– Under mina år som basketspelare har jag gått igenom motgångar, vilket byggt upp en speciell mentalitet. Bara att åka till USA från Sverige så tidigt är inte normalt. Jag ska bara tro på mig själv, allt är möjligt. Misslyckas man så misslyckas man, då lär jag mig av det.

Hur ser du på spel i landslaget?

– Väldigt taggad på landslaget för vi har många unga och bra spelare. Just nu fokuserar jag på NBA men i framtiden kommer jag spela för landslaget skulle jag säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.