Avery Woodson stod i händelsernas centrum i vinsten mot Nässjö. Foto: Bildbyrån

Borås besegrade Nässjö efter dramatiska slutminuter

Borås satte sig i förarsätet och styrde matchen hela vägen.

Gästande Nässjö fick se sig besegrade när slutsignalen tjöt och poängtavlan visade 96–88.

– Jag är mest nöjd med att vi vinner, sade Boråscoachen Henrik Svensson till SBL Play efter matchen.

Det var ett starkt Borås som tog emot Nässjö i den första kvartsfinalen i bäst av fem.

Hemmalagets Avery Woodson började stekhett när han i den första perioden sänkte två av två möjliga trepoängare. Amerikanen skulle fortsätta stå i händelsernas centrum. Efter den första perioden var han noterad för tio poäng. Och totalt 35 poäng.

Woodson skulle fortsätta med sina treor – men i den tredje perioden föll han till golvet, och där satt han kvar en stund, för att sedan lämna planen.  I den fjärde och sista perioden var amerikanen dock tillbaka och slog till med ännu ett dunderskott.

Efter matchen hyllade Boråscoachen Henrik Svensson Woodsons prestationer.

– Han gör det stundtals väldigt bra, sade han.

Dramatiska slutminuter

Den sista perioden stod för blytung dramatik, under några minuter verkade det som att pendeln hade slagit över. Nässjö var tillbaka i matchen och var vid ett tillfälle endast en poäng bakom hemmalaget.

– Vi gör ett tappert försök i andra halvlek och försöker fajta oss tillbaka. Vi gör många bra saker offensivt, men det räcker inte riktigt i dag, sade Nässjös coach Joakim Källman.

Men Borås skulle ta sig i kragen och med cirka minuten kvar fungerade spelet igen för hemmalaget. Och uppförsbacken skulle bli alltför brant för gästerna när matchen slutade 96–88.

– Jag är mest nöjd med att vi vinner och orkar stå emot i fjärde quartern. Resultat är absolut prio, men givetvis måste man också fokusera på att göra rätt, sade Svensson efter matchen.

Den andra matchen i bäst av fem kommer spelas i Nässjö Sporthall den 24 april.

KLIPP: Luleå vann första kvartsfinalen mot Jämtland (22 april 2021)