Norrköping Dolphins tränare Mikko Riipinen anser att truppen är bred.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar tränaren Mikko Riipinen varför en bred spelartrupp varit ett fokus för laget. Foto: SVT/TT

Bredden är Norrköping Dolphins vapen – siktar mot Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästarna Dolphins har tappat flera tunga namn från förra säsongen, men årets spelartrupp är bredare än någonsin, vilket är en nyckel för framgångar i Europa, enligt klubbchefen David Bergström.

– Det gäller att vi har det bästa laget på papper, säger han till SVT Sport.

Efter fyra raka SM-guld riktar Norrköping Dolphins nu blicken mot Europaspel. Den 17 september inleder man kvalet till Basketball Champions League (BCL) mot Sabah från Azerbajdzjan. Truppen och ledningen är inställda på att spelet i kvalet kommer att skilja sig från svenska basketligan.

– Det är generellt en högre nivå, det är lag som har mycket erfarna spelare, säger lagets tränare Mikko Riipinen till SVT Sport.

Föll på målsnöret

Förra året var Dolphins ytterst nära att ta sig hela vägen till Champions League. Vinster mot norska Bakken Bears och estniska Kalev Cramo innebar att en vinst mot portugisiska Benfica skulle säkra biljetten.

Laget hade en ledning med 15 poäng i halvtid men Benfica vände och vann den avgörande matchen.

– Varenda sekvens på banan är ju viktig, tappar man en tiondel på banan så straffas man, säger David Bergström.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.