Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Caitlin Clark om händelsen som gav henne en teknisk foul: ”Sa att det var respektlöst mot basketsporten” Foto: CHET WHITE

Caitlin Clark satte rookierekord i WNBA – tackar domaren efter foul: ”Gav mig energi”

Uppdaterad
Publicerad

Caitlin Clark fortsätter att leva upp till hajpen.
I natt slog hon alla tiders assistrekord i WNBA – trots att det återstår mer än en fjärdedel av säsongen.
Detta i en match då hon fick en teknisk foul – för att hon slagit med handen i en ställning i frustration.
– Han gav mig energi, säger hon om domaren.

Caitlin Clark, 22, fortsätter att ta WNBA med storm.

Indiana-spelaren har imponerat stort, och blev i natt den rookie som gjort flest assists under en säsong – trots att det återstår 12 av 40 matcher att spela.

Slog med handen i frustration

Clark stod för nio assists i nattens segermatch (92–75 mot Seattle) och står därmed för 231 assists totalt – vilket därmed slår Ticha Penicheiros tidigare rekordnotering på 225 från säsongen 1998.

Men det var inte bara positiva miner från Clark under matchen. I den tredje perioden slog hon sin ena hand frustrerat i ställningen som korgen sitter i, och bestraffades för det med en teknisk foul av domaren – något hon efter matchen berättade att hon hade svårt att förstå.

– Det hade ingenting att göra med mitt lag, det hade ingenting att göra med domarna och hade ingenting med det andra laget att göra. Det var bara för att jag är en tävlingsmänniska, sade hon på presskonferensen, men lade sedan till:

– Men jag tror att han gav mig energi för att spela ännu bättre. Jag tycker att vi blev mycket bättre efter det. Jag får tacka honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.