Jaden Ivey bidrog till att Detroit Pistons fick stopp på förlustsviten på 28 matcher, detta inför fansen i Little Caesars Arena. Foto: GREGORY SHAMUS

Detroit Pistons slapp bli USA:s sämsta lag genom tiderna: ”Fick nästan tårar”

Uppdaterad
Publicerad

NBA-laget Detroit Pistons slog Toronto med 129-127 och förlustsviten stannade på 28 matcher.

– Jag fick nästan tårar, säger tränaren Monty Williams efter den efterlängtade segern.

Med 28 raka förlustmatcher har man ett par bottenrekord i NBA men man slapp bli allra sämst inräknat alla de stora proffsligorna i USA.

Det tvivelaktiga rekordet har NFL-laget Chicago Cardinals som förlorade 29 raka matcher mellan 1942 och 1945.

– Jag känner mig fantastisk. Vi fortsatte bara att kämpa. Det har varit en lång väg, alla dessa förluster, men jag är bara glad över att vara en del av en grupp killar som inte ger upp, säger Cade Cunningham som ledde laget med att göra 30 poäng enligt AP.

Känslan att få stopp på förlustsviten gjorde att allt släppte efteråt.

– Jag har varit i massor av omklädningsrum hela mitt liv men aldrig varit med om något sådant här. Killarna skrek. Jag fick nästan tårar. Jag är bara så glad för våra killar och för alla i omklädningsrummet, säger Pistons tränare Monty Williams.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.