Direkt i SVT: Kan Wetterbygden stoppa Eos gigant?

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens direktsända match ska Wetterbygden ta sig an Eos på bortaplan, där Dubravka Dacic tornar upp sig som ett 198 cm högt hinder.

– Vi måste göra henne obekväm, säger Sparks huvudtränare Krumesh Patel till SVT Sport.

Den slovensk-italienska stjärnan Dubravka Dacic, 35, var en uppmärksammad drömvärvning för IK Eos Lund 2018.

Samlat meriter i Europa

Centern, som kallas ”Dubbi”, har hela 20 års erfarenhet av spel i Europa och är en av Ligans bästa returtagare.

–Vi har stor nytta av hennes erfarenhet. Hon har ansvar i båda ändar av planen och visar en stark vinnarmentalitet, säger Jan Hricko, huvudtränare för Eos.

Motståndarlaget ser förstås Dacic som en stor utmaning ikväll.

–Hon är verkligen en tillgång, eftersom hon tillåter laget att spela på ett sätt som gör dem effektiva. Vi måste pressa Dubravka och ”boxa ut henne” från de enkla returerna, säger Wetterbygden Sparks huvudtränare Krumesh Patel.

Stökigt för Wetterbygden

Wetterbygden kämpar för att lämna tabellens nedre regioner och drabbades nyligen av ett stort avbräck, då den skickliga guarden Keri Jewett-Giles valde att resa hem till USA.

Klubben har även stått för den hittills lägsta poängen i en match denna säsong. Det blev bara 39 poäng i storförlusten mot Luleå (88-39) den 29:e november. I kvällens möte vill man visa upp ett starkare självförtroende.

–Vi måste verkligen vara på tårna och sakta ner Eos spel, säger Wetterbygdens huvudtränare Krumesh Patel.

Även Eos har drabbats av avbräck och ett tämligen stort sådant. Pointguarden Alexa Middleton, bästa poängplockare i Lundalaget och näst bäst poängsnitt i ligan, missar kvällens drabbning. 25-åringen har uppvisat förkylningssymptom och kan därför inte medverka.

Du ser matchen i spelaren ovan eller i SVT24 med start 19.30.

Kommentator: Niklas Nord

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.