Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Eldebrink utgick skadad – se situationen i spelaren Foto: SBL Live

Lugnande besked – efter att Frida Eldebrink utgick skadad

Uppdaterad
Publicerad

Frida Eldebrink skadade sig i första perioden – när Södertälje åkte på en oväntad förlust med 91–75 i andra semifinalen mot Norrköping.

Nu kommer hon med lungande besked inför nästa match.

– Det känns positivt, jag har ingen större oro, säger hon till SVT Sport

En tackling mitt på plan innebar att matchen var slut för Frida Eldebrink. Systern Elin fick leda henne av plan och Södertälje fick klara resten av matchen utan landslagstjärnan.

– Jag fick en hård smäll på höften och det känns när jag belastar höften, säger Eldebrink dagen efter matchen.

”Mest troligt bäckenet”

Semifinalens tredje match spelas först tisdag nästa vecka, den 11 april. Deltagandet där ska inte vara i fara menar 35-åringen.

– Mest troligt har bäckenet hamnat lite fel. Men med hjälp av kiropraktor och sjukgymnaster kan vi få ordning på det de kommande dagarna.

Så du räknar med att spela match tre?

– Ja.

Tappet av stjärnan i semifnalseriens andra match visade sig stå Södertälje dyrt. Norrköping träffade rätt på sina trepoängare, med hela 63 procent, och det ledde dem till seger. Slutresultatet blev 91-75, och semifinalserien, som spelas i bäst av fem, är därmed kvitterad.

Se situationen där Eldebrink skadar sig i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.